Han får många kramar av hyresgästerna

Mjukfluffiga russet Rauke är sedan förra året Gotlandshems maskot. Han tog form i samband med bostadsbolagets 60-årsjubileum och har sedan dess tjänstgjort vid ett flertal evenemang och mötts av många ömhetsbetygelser.

  • Rauke på en mångfaldsparad under Almedalsveckan. Foto: Gotlandshem
  • Rauke vid invigningen av Fritidsbanken i Klintehamn. Foto: Gotlandshem
  • Maskoten har också lett hejarklackar på de gotländska ö-spelen Island Games. Foto: Gotlandshem
  • Rauke delade ut glass, ballonger och kramar vid invigningen av en upprustad lekplats. Foto: Gotlandshem
  • Rauke skötte även glassutdelningen vid två poolpartyn vid Gotlandshems två egna badbassänger. Foto: Gotlandshem
  • Kramvänliga Raukes förebild finns på många håll i Gotlandshems områden, i trafikhindrande betongutförande.

PROJEKTET I KORTHET

Inblandade bolag

Gotlandshem

Kontakt

www.gotlandshem.se

Tel 0498-20 39 00

Publicerat i augusti 2018

På Gotlandshems webbplats presenterar Rauke sig själv.

– Jag är Gotlandshems nya maskot och är en mjuk och kramgo version av den gråa hästen i betong som avgränsar trafik från att komma in i våra bostadsområden. Jag finns lite här och var som betongfigur för att skapa trygghet i ditt kvarter, berättar han.

– Nu har jag också fått den här formen, som är lite mjukare och fluffigare. I min nya dräkt vill jag visa att jag faktiskt är en riktig mjukis med stort och varmt hjärta som älskar att träffa er hyresgäster.

INVIGNINGAR OCH HEJAKLACKAR

Han beskriver också sina arbetsuppgifter.

– Jag kommer att följa med Gotlandshem på olika aktiviteter ute i kvarteren, på idrottsevenemang och på andra saker som jag tycker är kul.

Sålunda har han varit hejaklacksledare under de gotländska ö-spelen Island Games, och även klippt invigningsbandet vid öppningen av  den så kallade Fritidsbanken i Klintehamn. Tanken med banken är att låna ut inlämnade och skänkta prylar – skridskor, tennisracketar, vandringsväskor, kubbspel, fotbollsskor, innebandyklubbor, stormkök med mera.

 

Det är SABO – Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag som står bakom allmännyttan.se. SABO är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här?
Hör av dig
!

Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag      SABO, Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sabo.se      www.sabo.se